Vyhledávání:
Rozšířené hledání
Před -17236648 lety jste mohli vidět .



Pat a Mat se vrací
V neděli 13. března 2005 uvedla Česká televize premiéru závěrečné kolekce animovaného loutkového večerníčkového seriálu nerozlučné dvojice věčných kutilů - Pat a Mat se vrací. Kuťáci pokračují ve svých neuvěřitelných nápadech a zlepšovácích. Jednou důvtipně sestavují rogalo, jindy s pečlivostí sobě vlastní budují golfové hřiště. Vždy a za všech okolností se s nadšením i fantazií pouští do neřešitelných úkolů a neodradí je ani chvilkový neúspěch. Ze svých omylů dokáží pokaždé udělat výhodu a svůj nápad dotáhnout až do konce.

Pat a Mat nás pobaví v 10 nových epizodách (19. - 28. díl): Rogalo, Vánočka, Stůňou, Fax, Jahody, Hrají golf, Někam to zapadlo, Kopají bazén, Věší krajinu a Vánoční stromek.

Pat a Mat se narodili v roce 1976 v tvůrčí dílně režiséra Luboše Beneše a výtvarníka Vladimíra Jiránka. Jména jim ale vymyslel až scenárista, výtvarník a režisér Luboš Beneš v roce 1989. Pat a Mat vystupují v 77 dílech tohoto Večerníčku: 7 jich vzniklo v Krátkém filmu Praha, 28 na Slovensku a 14 ve společnosti AiF. 28 nových vyrobila pro ČT společnost AB Zlín. Česká televize má na seriál licenční smlouvu po dobu dvaceti let.

Hudbu k příběhům kutilů zkomponoval Petr Skoumal, jejich režie je dílem Vlasty Pospíšilové, Josefa Lamky a Marka Beneše.

Na internetu doporučujeme navštívit výbornou fanouškovskou stránku patandmat.net (anglicky). Dozvíte se tu například, že v Brazíli se postavičky jmenují Zeca a Joca, nebo si můžete stáhnout televizní reklamy s Patem a Matem natočené pro Slovinskou firmu. Oficiální české stránky najdete na adrese patmat.cz.

17.03.2005, autor: Robert Štípek


Jméno:

| Zapomeň mne
E-mail: (nepovinné)
Content Management Powered by CuteNews



Copyright (c) 2005 VECERNICEK.com