Vyhledávání:
Rozšířené hledání
Před -14900524 lety jste mohli vidět .



Hurvínek slaví 80. narozeniny
Spejbl a HurvínekTa historická chvíle přišla v neděli 2. května 1926. Odpoledne se hrálo Kašpárkovo dobrodružství, večer komedie Počestný dům, doplněná Spejblovým veselým přídavkem. Ten den odpoledne přinesl výtvarník Gustav Nosek do divadla záhadný balíček a vybalil z něho loutku okatého dítěte v bílé noční košilce. Na první pohled bylo patrné příbuzenství se Spejblem. Radostně překvapený Skupa se rozhodl loutku okamžitě uvést na scénu... a pak vstoupil Hurvínek, nesl židličku a už svým pouhým zjevem - po okamžiku tichého úžasu - vyvolal bouřlivý potlesk! Zapípal rozpačité "Rukulíbám" a sklidil další aplaus. Nebyl však ještě očím veřejnosti zvyklý, skryl se tedy do Spejblových šosů a samými rozpaky začal koulet očima... U publika to vyhrál hned napoprvé!

Česká televize k jubileu loutky Hurvínka připravuje do vysílání Večerníčky "Znovu u Spejbla a Hurvínka" na ČT1 od 19.4. do 1.5. vždy v 19:00.

Supraphon připravuje k vydání CD/MC novou nahrávku: O praštěném Hurvínkovi. Vedle Heleny Štáchové a Martina Kláska se na novince podílí i řada skvělých herců jako je Václav Postránecký, Ljuba Skořepová, Ota Jirák, Miroslav Vladyka.

Do třetice je tu třetí gratulant a tím je časopis Země pohádek, který na 19.4. připravuje speciální vydání svého časopisu s DVD přílohou "Znovu u Spejbla a Hurvínka 2".

Více informací o samotném Spejblu a Hurvínkovi najdete na výborné stránce Planetka Spejbla a Hurvínka.

06.04.2006, autor: Robert Štípek


Jméno:

| Zapomeň mne
E-mail: (nepovinné)
Content Management Powered by CuteNews



Copyright (c) 2005 VECERNICEK.com